Heta-liitto

Heta-liitto on henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto. Edistämme vammaisten ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta tukemalla toimivaa ja turvallista työnantajuutta kaikille, jotka toimivat henkilökohtaisten avustajiensa työnantajana.

Neljä henkilöä, joista kaksi seisoo ja kaksi istuu pyörätuolissa.

Neuvottelemme työntekijäliiton kanssa henkilökohtaisia avustajia koskevan työehtosopimuksen, tarjoamme oikeudellista neuvontaa, tuemme työnantajuutta ja teemme tavoitteellista vaikuttamistyötä, jotta kaikki voisivat elää itsensä näköistä elämää. Edustamme yli 4000 henkilökohtaisen avustajan työnantajaa.

Heta-liiton jäsenet ovat yksityishenkilöitä, jotka toimivat henkilökohtaisen avustajan työnantajana. Emme ole yritysten edunvalvoja, vaan vammaisten oma järjestö, jossa toiminta suunnitellaan ja toteutetaan jäsenten ehdoilla.

Tarjoamme jäsenillemme työsuhteisiin liittyviä lakipalveluita ja koko henkilökohtaisen avun kentän toimijoille neuvonta- ja tukipalveluita sekä koulutusta. Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen, vammaisten oikeuksia koskevaan keskusteluun tekemällä vammaispoliittista vaikuttamistyötä yhteistyössä muiden vammaisjärjestöjen kanssa.

Heta-liiton säännöt

Heta-liiton säännöt

Heta-liiton strategia

Strategiaa päivitetään parhaillaan, ja päivitetty strategia julkaistaan vuonna 2024.

Hetan strategia PDF
Hetan strategia RTF

Heta-liiton toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Hetan toimintasuunnitelma 2024 PDF
Hetan toimintasuunnitelma 2024 DOCX