Heta-liitto

Heta-liitto on henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto. Edistämme vammaisten ihmisoikeuksia ja itsemääräämisoikeutta tukemalla toimivaa ja turvallista työnantajuutta kaikille, jotka toimivat henkilökohtaisten avustajiensa työnantajana.

Hetalaisia.

Neuvottelemme työntekijäliiton kanssa henkilökohtaisia avustajia koskevan työehtosopimuksen, tarjoamme oikeudellista neuvontaa, tuemme työnantajuutta ja teemme tavoitteellista vaikuttamistyötä, jotta me kaikki voisimme elää itsemme näköistä elämää. Edustamme yli 4000 henkilökohtaisen avustajan työnantajaa.

Hetan jäsenet ovat yksityishenkilöitä, jotka toimivat henkilökohtaisen avustajan työnantajana. Näin ollen vaikka olemme työmarkkinajärjestö, emme ole yritysten edunvalvoja, vaan vammaisten oma järjestö, jossa toiminta suunnitellaan ja toteutetaan jäsenten ehdoilla.

Tarjoamme jäsenillemme työsuhteisiin liittyviä lakipalveluita ja koko henkilökohtaisen avun kentän toimijoille neuvonta- ja tukipalveluita sekä koulutusta. Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen, vammaisten oikeuksia koskevaan keskusteluun tekemällä vammaispoliittista vaikuttamistyötä yhteistyössä muiden vammaisjärjestöjen kanssa.

Heta-liiton säännöt

Hetan strategia (pdf) Hetan strategia (rtf)

Hetan toimintasuunnitelma 2022 (pdf) Hetan toimintasuunnitelma 2022 (rtf)