Hetan valtuustovaalit

Kuvituskuvassa teksti: Hetan valtuustovaalit #hetavaalit.

Hetan valtuustoon kuuluminen antaa jäsenille enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa Hetan toimintaan, mikä lisää toiminnan läpinäkyvyyttä ja jäsenlähtöisyyttä. Jokaisella Hetan jäsenmaksun maksaneella varsinaisella jäsenellä on mahdollisuus asettua ehdolle valtuustovaaleissa. 

Seuraavat valtuustovaalit käydään syksyllä 2022, ja tälle sivulle kootaan aiheeseen liittyvää materiaalia. Sosiaalisessa mediassa vaaleista voi käyttää tunnistetta #hetavaalit.

Äänestysohjeet

Heta-liiton valtuustovaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki Hetan varsinaiset jäsenet, jota ovat maksaneet vuoden 2022 jäsenmaksunsa viimeistään 3.9.2022.

Lue täältä valtuustovaalien äänestysohjeet

Tutustu valtuustovaalien ehdokkaisiin täällä

Valtuustovaalien 2022 aikataulu

  • Ehdokkaaksi tulee ilmoittautua 18.9.2022 mennessä.
  • Äänestys tapahtuu postiäänestyksenä, joka alkaa 3.10. ja päättyy 14.10.2022.
  • Tulos julkistetaan liiton internetsivuilla viimeistään 27.10.2022.

Valtuuston tehtävä

Valtuusto päättää, mitä Heta-liitto tekee. Sen tehtävänä on mm. päättää toimintasuunnitelmasta, talousarviosta ja strategiasta sekä hyväksyä työehtosopimus tai valtuuttaa hallitus hyväksymään se ohjeidensa mukaan. Toisin sanoen se määrittää Hetan toiminnan suuret linjat.

Lue lisää valtuustosta ja sen tehtävästä täältä.

Vaalijärjestys ja Heta-liiton säännöt

Heta – henkilökohtaisten avustajien työnantajien liitto ry:n valtuuston jäsenten vaalissa noudatetaan yhdistyslakia, liiton sääntöjä sekä tätä vaalijärjestystä. Koko maa muodostaa yhden vaalipiirin.

Lue lisää Heta-liiton valtuustovaalien vaalijärjestyksestä täältä.

Heta-liiton sääntöihin voit perehtyä täällä.