Tervetuloa mukaan Hetan vertaistukitoimintaan

Julkaistu

Tiesitkö, että Hetan kautta on tarjolla myös vertaistukea? Hetan Työnantajakumppanien virtuaalisille kahvitauoille kokoonnutaan 12 kertaa viikossa, vaihtelevina ajankohtina. Tarjolla on vapaamuotoista keskustelua työnantajan arkeen liittyvistä iloista ja suruista. On myös mahdollista, että joissain tapaamisissa keskitytään ennalta sovittuihin teemoihin, mikäli työnantajien keskuudesta nousee toiveita aiheista. 

Kahvitauot ovat avoimia kaikille henkilökohtaisen avustajan työnantajille, eivätkä ne edellytä Heta-liiton jäsenyyttä. Tapaamiset järjestetään Microsoft Teams -ohjelman kautta, eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Mukaan voi siis tulla silloin, kun se sopii itselle parhaiten. 

Kahvitauoilla on mukana Hetan järjestöassistentti Tiia, joka itsekin toimii henkilökohtaisen avustajan työnantajana. 

Tähän mennessä mukana kahvitauoilla on ollut 3henkilöä, ja keskustelujen aiheet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Tapaamisissa on keskusteltu esimerkiksi rekrytoinneista, avustajan työn arvostamisesta, lapsista, matkustamisesta, avun tuntimääristä, perehdyttämisestä, järjestämistapojen eroista, avustajan kanssa ystävystymisestä sekä dokumenttien oikeanlaisesta säilyttämisestä. 

Yksi osallistuja kertoi rohkaistuneensa keskustelujen jälkeen vihdoin anomaan hänelle tarpeellisia lisätunteja henkilökohtaiseen apuun. Kahvitauoille osallistuneet ovat kommentoineet kokoontumisia esimerkiksi näin:

“Tätä kautta liikkuu tietoa. Joukossa on aina joku, joka tietää.” 

“Ei jää yksin asioiden kanssa.” 

“Arkoja aiheita, joista ei oikein voi muualla puhua.”  

“Täällä voi kysyä mielipiteitä, mikä on ok ja mikä ei.”  

“Kaikki ollaan samassa asemassa ja ymmärretään toisiamme.” 

Vertaistuellisia kahvitaukoja on järjestetty syksystä lähtien, ja niiden aikataulut näet täältä. 

Hetan vertaistukitoiminta on laajenemassa, ja lähitulevaisuudessa aloitetaan vertaistukihenkilöiden kouluttaminen. Sen jälkeen halukkaille on tarjolla myös yksilöllistä vertaistukea. Tiedotamme myöhemmin enemmän vertaistukikoulutuksesta, johon työnantajat voivat hakea mukaan.  

Lisää tietoa vertaistukitoiminnasta saat ottamalla yhteyttä Hetan toimistoon: heta@heta-liitto.fi