VertaisKumppanuus

VertaisKumppanuus on sinulle, joka kaipaat luottamuksellista keskustelua ja kokemusten vaihtoa koulutetun työnantajakumppanin kanssa.

Tämän lomakkeen täyttämällä saat VertaisKumppanuuden alkuun.

Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä sähköpostitse:
vertaistuki@heta-liitto.fi  tai soittamalla toimistoomme puh. 02 4809 2400

Tutustu työnantajakumppaneihimme tällä sivulla.

Yhdistämme sinut sopivan työnantajakumppanin kanssa, joka toimii itsekin henkilökohtaisen avustajan työnantajana. Hän tukee sinua omiin kokemuksiinsa perustuvan osaamisensa mukaan.

Muutamaan työnantajakumppaniimme saat yhteyden myös Toivo-sovelluksen kautta. Tällöin sinun ei tarvitse olla yhteydessä Heta-liittoon.

Kenelle VertaisKumppanuus sopii?

VertaisKumppanuus on mahdollista kaikille henkilökohtaisten avustajien työnantajille, eli sinun ei tarvitse olla Hetan jäsen. Vertaisen kanssa keskustelut ovat luottamuksellisia, ja osapuolia sitoo vaitiolovelvollisuus myös VertaisKumppanuuden päätyttyä.

Toiminta on tarkoitettu niin uusille kuin kokeneemmillekin työnantajille. Onko sinulla mielessäsi jokin tietty asia, jota tahtoisit pohtia yhdessä toisen työnantajan kanssa – älä epäröi hakeutua VertaisKumppanuuden pariin! Vertaisen kanssa voi jakaa kokemuksia silloinkin, kun työnantajuus sujuu hyvin.

Huomaathan, ettei VertaisKumppanuus ole lakineuvontaa, vaan henkistä tukea työnantajana toimimisen haasteisiin. Mikäli sinulla on kysymyksiä, jotka liittyvät työehtosopimukseen/työsuhteen juridiseen puoleen, ole yhteydessä juristeihimme HetaHelp-palvelun kautta.

Miten VertaisKumppanuus toimii?

Työnantajakumppanin kanssa keskustellaan niistä työnantajan arkeen liittyvistä asioita, joihin kaipaat vertaisen tukea. Tukisuhteen kesto on keskimäärin 2–5 kertaa. Voitte olla yhteydessä teille parhaiten sopivalla tavalla – esimerkiksi puhelimitse, sähköpostilla, kasvotusten kuin sosiaalisen mediankin kautta. Seuraava aika vertaiskeskustelulle on hyvä sopia edellisen kerran päätteeksi. Näin luotte yhdessä toimivat pelisäännöt teidän näköisellenne VertaisKumppanuudelle.

Noin joka viides kerta on hyvä keskustella VertaisKumppanuuden jatkosta työnantajakumppanin kanssa. Onko VertaisKumppanuus vastannut toiveitasi ja oletko saanut vertaisen tukea ja kokemusten vaihtoa sinulle tärkeisiin työnantajuuteen liittyviin asioihin? Tarvittaessa voitte jatkaa keskustelua saman työnantajakumppanin kanssa pidempäänkin. Vertaiskeskustelujen jatkon tarvetta on kuitenkin hyvä pohtia tietyin väliajoin.

Kun olet saanut riittävästi vertaistukea sinua askarruttaneeseen työnantajuuteen liittyvään asiaan, on aika päättää VertaisKumppanuus työnantajakumppanin kanssa. Jos kaipaat VertaisKumppanuuden jälkeen kuulumisten vaihtoa työnantajien kesken, olet tervetullut mukaan viikoittain järjestettäville VertaisKahveille. VertaisKahveilla keskustellaan työnantajien arjen hetkistä yhdessä muiden työnantajien kanssa ja paikalla on myös Hetan työntekijä.

Olemme VertaisHetassa sinua varten

VertaisKumppanuus on sinun ja työnantajakumppanin kahdenkeskistä kokemusten vaihtoa, jota koordinoidaan VertaisHetan kautta. Olemme täällä sinua varten kaikissa työnantajuuteen liittyvissä vertaisasiaoissa.

Tavoitat VertaisHetan työntekijämme osoitteesta: vertaistuki@heta-liitto.fi.

Ilmoitathan meille VertaisKumppanuuden alussa, kun olet saanut yhteyden työnantajakumppaniin. Lisäksi meille on hyvä ilmoittaa, kun haluat päättää VertaisKumppanuuden.

Tämän lomakkeen täyttämällä saat VertaisKumppanuuden alkuun.