Uusi avustava lakimies on aloittanut Hetassa

Julkaistu

Liitossamme on aloittanut uusi avustava lakimies Oona Aalio!

Kasvokuva vaaleatukkaisesta, sinisilmäisestä naisesta
Tämä 27-vuotias nuori nainen on alun perin kotoisin Jyväskylästä, mutta päätyi monen mutkan kautta Turun huomaan. Aalio on omasta mielestään omaksunut hyvin nykyisen asunpaikkakuntansa tavat ja kulttuurin. Hänen oikeustieteelliset opintonsa Turun yliopistossa ovat melkein taputeltu, ja hän onkin innoissaan uudesta työstään, joka vastaa hyvin aiemmin saatua työ- ja opiskelukokemusta. Aalio mieltää erityiseksi sydämenasiakseen työ- ja sosiaalioikeuden, kansainvälisen oikeuden sekä perus- ja ihmisoikeudet. Aiemmin hän on työskennellyt sosiaali- ja terveydenhuollon juridisten kysymysten parissa. 

Vaan mitä tämä selvästi työorientoitunut henkilö tekee silloin, kun voi vaihtaa vapaalle? Musiikki, erityisesti kitaran rämpyttely omaksi iloksi, on hänelle eräs tapa viettää aikaa. Muuna vapaan täytteenä toimivat esim. jooga ja vapaaehtoistyö sekä kauhuelokuvien tuijottelu. Nyt eletään Aalion lempivuodenaikaa, sillä hän rakastaa pimeneviä syysiltoja.  

Mikä Hetassa työskentelyssä on hänelle tärkeintä? ”Arvostan tässä työssä erityisesti mahdollisuutta yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja vammaisten henkilöiden yhdenvertaisuuden edistämiseen.”