Lakimiehemme Minnan kuulumisia ja muistutukset arkipyhistä

Julkaistu

Minulla on vain kaksi vuodenaikaa; kesä ja joulu. Kun elokuu vaihtuu syyskuuhun, alkaa minulla joulun odotus ja valmistelu. Olen siis nyt jo pari kuukautta saanut viettää tätä toista lempivuodenaikaani.

Valmistelut lähtevät hitaasti käyntiin joulukoristeiden ja -korttien pohdiskelulla sekä joulumenun testailulla. Tänä vuonna testailun kohteena ovat jo olleet fudget, ja saattaa olla, että viimeviikkoinen erä valkosuklaalla, raakalakritsijauheella ja sormisuolalla maustettua herkkua pääsi testiryhmän seulan läpi ja päätyy joulupöytään.

Tämän lisäksi muutamia pulloja glögiä on jo maisteltu ja pari pakettia pipareita homejuuston kera naposteltu iltapalaksi. Voi mitä herkuttelua tämä vuodenaika tuokaan mukanaan!

Ai miten tämä kaikki liittyy työhöni Hetassa ja varsinkin HetaHelpissä? No arkipyhien kautta tietenkin! Aloitin työni alkujaan Hetassa vuoden 2018 lopulla ja palasin (etä)työpöytäni ääreen jälleen tämän vuoden tammikuussa vanhempainvapaani jälkeen. Juhlapäivien lähestymisen huomaa aina myös HetaHelpissä, sillä arkipyhiin liittyvät kysymykset nostavat silloin päätään.

Tänä vuonna HetaTES:n mukaisia arkipyhiä on vielä jäljellä itsenäisyyspäivä, jouluaatto, joulupäivä ja tapaninpäivä. Aika monta syytä siis pohtia, että mikä päivä onkaan palkallinen, mikä palkaton ja mikä tavallinen työpäivä. Koska arkipyhiä koskevat kysymykset mietityttävät monia, kannattaa tutustua vielä kertaalleen Hetan kokoamaan aineistoon asiaan liittyen.

Lakimiehemme Oona on myös juuri laatinut uuden osion Tietopankkiin arkipyhistä. Pääset lukemaan arkipyhiin liittyvät artikkelit täältä.

Mikäli näiden kertausten jälkeen jokin asia vielä herättää kummastusta, kannattaa soittaa HetaHelppiin tai varata soittoaika nettisivujemme kautta.

Koska jouluinnostukseni kestää lähes puoli vuotta, voisi ajatella, että tammikuun alkaessa vaivun synkkyyteen. Väärin! Tammikuussa alkaa jo kesän ja varsinkin hyötypuutarhan suunnittelu ja siementen idättäminen. Ensi vuonna ajattelin yrittää bataatin viljelyä ensimmäistä kertaa. Yhtä herkuttelua siis vuodenajasta toiseen. Nam!

Minna Rantanen,
lakimies, Heta-liitto

Hetan lakimies Minna Rantanen hymyilee kasvokuvassa ikkunan äärellä.