JHL on tänään antanut lakkovaroituksen

Julkaistu

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL on päättänyt jatkaa työtaistelutoimiaan Hetan ja JHL:n välisissä työehtosopimusneuvotteluissa. 

JHL on antanut lakkovaroituksen ajalle 25.5.–31.5.2023. Lakon piiriin kuuluvat pääkaupunkiseudun kunnat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, ja lakko koskee palkkaryhmä A:n tehtäviä. JHL on rajannut lakon ulkopuolelle tehtävät, joiden tekemättä jättäminen uhkaisi henkeä tai terveyttä.  

Lisäksi JHL:n aiemmin käynnistämät lisätyön, ylityön ja vuoronvaihtojen kiellot sekä hakusaarto jatkuvat toistaiseksi koko maassa. Jokainen avustaja päättää itse, liittyykö mukaan lakkoon tai muihin työtaistelutoimiin.  

Hyvinvointialueiden on turvattava henkilökohtaisen avun järjestäminen myös mahdollisten työtaistelutoimenpiteiden aikana. 

Mikäli joudut vaikeaan tilanteeseen työtaistelutoimien vuoksi, voit olla yhteydessä oman kuntasi sosiaalitoimeen tai Heta-liittoon. 

Heta-liitto pyrkii edelleen saamaan aikaan neuvottelutuloksen mahdollisimman pian. Toimitamme jäsenillemme tarkempia lisäohjeita JHL:n ilmoittamien uusien työtaistelutoimien osalta.