Heta-liiton uusi juristi Arlene Eräheimo

Julkaistu

Hetan juristina on aloittanut pääsiäisen jälkeen Arlene Eräheimo. Arlene pääsee työssään vastaamaan HetaHelpin puheluihin ja auttamaan henkilökohtaiseen apuun liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.

Millaisilla fiiliksillä Arlene on uuden työnsä äärellä?

– Olen odottanut uuden työn alkua Hetassa todella innolla!

Tunne on molemminpuolinen, sillä myös me täällä Hetassa olemme mielissämme uuden työntekijän liittymisestä porukkaan.

Arlene kertoo perus- ja ihmisoikeuksien olevan lähellä hänen sydäntään, ja hän onkin painottanut näitä aikoinaan opinnoissaan. Viime vuosien aikana Arlene on työskennellyt niin kunnallisella sektorilla kuin valtiollakin eri instansseissa. Aikaisemmat työtehtävät ovat liittyneet niin työoikeuteen, tietosuojaan, verotukseen, rahoitusmarkkinoihin kuin varhaiskasvatukseen ja perusopetukseenkin.

– Monipuolisen työkokemuksen myötä on löytynyt ne asiat, joiden parissa työskentely tuntuu itselle sopivimmalta, Arlene tiivistää.

Uusin juristimme kiittelee lämmintä vastaanottoa ja kiireetöntä perehdytystä. Ensimmäisen työviikon perusteella työtehtävät ovat vastanneet hänen odotuksiaan. Selkeän kuvan työtehtävistä hän sai jo työhaastatteluvaiheessa. Juuri ennen tähän blogitekstiin liittyvää haastattelua Arlene on kirjoittanut ensimmäisen HetaHelp-vastauksensa – työn makuun on siis päästy Hetassa jo heti ensimetreillä.

Työporukkaa lukuun ottamatta Arlene ei ole vielä ehtinyt tutustua hetalaisiin, ja hän odottaakin tutustumista Hetan jäsenistöön, valtuustoon ja hallitukseen. Omalla työpanoksellaan hän haluaa auttaa jäsenistöä henkilökohtaiseen apuun liittyvissä lakiasioissa sekä vaikuttaa positiivisesti tulevaisuuden kehityskulkuun. Arlene uskoo, että Heta-liitossa pääsee kehittämään omaa osaamistaan sekä Hetan toimintaa.

Vapaa-aikanaan Arlene ulkoilee ja urheilee yhdessä ystäviensä ja perheensä kanssa. Hän tykkää kokeilla uusia lajeja ja nauttii liikunnan tuomasta hyvästä olosta. Perhepiiristä löytyvien lemmikkien seura taas on hyvä tapa rauhoittua arjen keskellä.

– Toisinaan tulee myös maalattua. Se on hauskaa, vaikka olenkin sillä saralla amatööri, Arlene kertoo.

Arlene on syntyperäinen helsinkiläinen, ja opiskeluaikojen Skotlannin vaihtoa lukuun ottamatta hän on asunut aina pääkaupunkiseudulla.

– Onneksi junamatka Kupittaalle taittuu hetkessä, hän naurahtaa.

Onpa mukavaa, että olemme saaneet uuden juristin Hetan juristitiimiin. Tervetuloa hetalaisten joukkoon Arlene!

Marja Hukkanen

Hetan juristi Arlene
Kuvaaja: Milla Favén