Helsingissä ongelmia palkanmaksussa

Julkaistu

Helsingin kaupungin vammaispalvelut on ottanut SuoraTyö-ohjelman käyttöön henkilökohtaisen avun työnantajamallin palkkahallintoon. Käyttöönotto ei ole sujunut ongelmitta.

Heta-liiton tietojen mukaan ongelmia on ainakin siinä, että itsenäisyyspäivän osalta vapaana annetun arkipyhän palkka on monen työntekijän kohdalla menossa väärin. Ongelma on syntynyt siitä, että SuoraTyö-ohjelman käyttöönotossa ohjelmaan ei ole tuotu työntekijän historiatietoja, eli esimerkiksi aiemmin tehtyjä työtunteja.

Helsingin kaupungin vammaispalvelut on yrittänyt korjata tilannetta asiattomasti: pyytämällä työnantajilta tehtyjä työtunteja siltä 12 viikolta, jonka perusteella arkipyhän palkka lasketaan. Nämä tiedot tehdyistä tunneista on aikanaan toimitettu asianmukaisesti, mutta niitä ei tällä hetkellä näy SuoraTyö-ohjelmassa, kun palkkahallinnossa tarvittavia historiatietoja ei ole sinne siirretty. Tietääksemme SuoraTyön käyttöönotossa on ollut myös muita ongelmia, ja puuttuvia tietoja on pyydetty työnantajilta väärillä ohjeilla.

Heta-liitto katsoo, että Helsingin kaupungin vammaispalvelut on valtakirjalla ottanut vastuulleen palkkahallinnon. Vapaana pidetyn arkipyhän palkan laskeminen kokonaisuudessaan kuuluu tähän tehtävään.

Heta-liitto on ollut yhteydessä Helsingin kaupungin vammaispalveluihin, josta on kerrottu, että he kokoustavat asian tiimoilta. Heta-liitto vaatii, että SuoraTyön käyttöönotosta aiheutuneet virheet oikaistaan välittömästi ja työnantajia informoidaan tilanteesta ja sen ratkaisusta. Heta tiedottaa asian etenemisestä.


Päivitetty 19.12.2019 klo 12.05

Helsingin kaupungin vammaispalvelut tiedotti 19.12., että palkanmaksussa olleet virheet on saatu rajattua ja ne pyritään korjaamaan vielä tämän päivän (19.12.) aikana. Henkilöihin, joilla virheitä on havaittu, tullaan olemaan yhteydessä erikseen.